kitzbueheler-alpen-brixental213

Kitzbüheler Alpen

Met de Panoramabahn, een moderne achtpersoonsgondel, ben je binnen twaalf minuten midden in het skigebied van bekende plaatsen als Kitzbühel, Kirchberg en Mittersill. Het is een ideale combinatie van blauwe, rode en zwarte afdalingen, totaal ruim 170 km. Voor beginners is er een zeer gevarieerd aanbod aan blauwe afdalingen, zodat je de basis van het skiën of boarden goed onder de knie kan krijgen. Voor de ervaren skiërs en snowboarders zijn er in het gebied meer dan genoeg uitdagingen, waaronder een aantal ongeprepareerde skiroutes.

Vanaf de Resterhöhe kun je bijvoorbeeld kiezen voor de afdalingen van Pass Thurn. Hier vind je geweldige, noordelijk gelegen poedersneeuwpistes. Een prachtige afdaling is de drie kilometer lange piste van de Zweitausender tot aan Pass Thurn. Besluit je de andere kant op te gaan, dan kom je via de sneeuwzekere afdalingen van de Bärenbadkogel en Würzhöhe terecht in Jochberg. De Super Ski Safari is een leuke manier om het hele gebied te verkennen. Deze safari leid je via droompistes als Pengelstein en Steinkogel naar de wereldberoemde Hahnenkamm piste. Aan de kant van de Kitzbüheler Horn is een uitgebreid funpark.

Voor meer informatie over dit skigebied kun je kijken op de website www.panoramabahn.at

Bramberg-Neukirchen

Met de nieuwe 8-persoons gondel vanuit Bramberg sta je in een paar minuten midden in het wintersportgebied van Bramberg en Neukirchen. Dit zonnige gebied is overzichtelijk en zeer geschikt voor families. Voor beginners zijn er veel mooie afdalingen, maar ook voor de gevorderden is het een leuk gebied met een geweldige dalafdaling.

Voor meer informatie over dit skigebied kun je kijken op de website www.wildkogel-arena.at

Après-ski en rodelen

In de omgeving van het Gasthof is, naast het skiën en boarden, genoeg te beleven. ‘s Avonds kun je een keer gaan stappen in Kitzbühel, Mittersill of Neukirchen. De 14 kilometer lange rodelbaan vanaf de Wildkogel tot in Bramberg is zeker een geweldige ervaring.